Τελευταία άρθρα

Συμβουλές Για Την Αντιμετώπιση Της Φθινοπωρινής Τριχόπτωσης

Η απώλεια των μαλλιών μας οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως τα γονίδια, οι ορμόνες, το άγχος, η διατροφή, η φυσική κατάσταση.

Υπάρχει, όμως, και η εποχιακή τριχόπτωση, στην οποία και θα σταθούμε. Εμφανίζεται 2 φορές το χρόνο - την Άνοιξη (Μάιο) και το Φθινόπωρο (Σεπτέμβριο/Οκτώβριο) - σε κάθε οργανισμό, ανεξαρτήτως των υπολοίπων παραγόντων.

Πώς την καταπολεμάμε:

Η εποχιακή τριχόπτωση είναι αναπόφευκτη. Μπορούμε, όμως, εύκολα, να την περιορίσουμε και να συμβάλλουμε στην άμεση και γρήγορη επαναφορά και ενδυνάμωση των μαλλιών μας.

#1. Χρησιμοποιούμε τα ειδικά σαμπουάν

Χρησιμοποιούμε τα ειδικά σαμπουάν κατα της τριχοπτωσης, για ενδυνάμωση της τρίχας, σε συνδυασμό με αμπούλες, κατά προτίμηση 2-3 μήνες πριν τους επίμαχους μήνες, ή κατευθείαν μετά την περίοδο της τριχόπτωσης. 

Προτεινόμενα προϊόντα:

#2. Βουρτσίζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας

Βουρτσίζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας, χρησιμοποιώντας ειδικές βούρτσες με τρίχινα δόντια, για λιγότερη καταπόνηση της τρίχας μας.

#3. Κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής

Κάθε βράδυ πριν κοιμηθούμε, κάνουμε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής μας, για 5-10 λεπτά, για την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, κατά προτίμηση με  ειδικευμένα προϊόντα-έλαια τα οποία βοηθάνε στην ενίσχυση της της ρίζας της τρίχας  και την ενδυνάμωση της 

Προτεινόμενα προϊόντα:

#4. Προσέχουμε τη διατροφή μας

Προσέχουμε τη διατροφή μας, καταναλώνουμε καρπούς, φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ιχθυέλαιο, αυγά, μαγιά μπύρας, που βοηθούν στην καλή υγεία των μαλλιών μας.

Στο e-shop θα βρείτε εξειδικευμένα προϊόντα για την φροντίδα των μαλλιών σας από Alter Ego Italy, Philip Martin's και άλλες εταιρείες.